Verktygsskåp

Tyvärr har jag inte så många bilder från detta projektet MEN.. Ett verktygsskåp är perfekt som ett förstaprojekt’, då det är en hel del moment inblandade, med maskiner som handverktyg. Här är fronterna av 4 mm plywood. I övrigt är ramen av hela plankor som är sammansatta av sinkade fogar (dovetails). Då dörrarna kan bli rätt tunga då det hänger verktyg på insidan används ett pianogångjärn för att säkra att det kommer hålla i längden. Dessa fästs enklast med en självcentrerande gångjärnsborr för bästa precision.
Se detta klipp från ”Stumpy Nubs” YouTube-kanal för bättre förståelse
Den uppmärksamme ser även att det sitter träpluggar i verktygshållarna. Detta är för att förstärkt, då man försvagat verktygshållaren i längsriktningen när man borrat hålen där verktygen skall hänga.

Verktyg som användes i detta projekt: Planhyvel, rikthyvel, justersåg, pelarborr, borrmaskin, kantputs, stämjärn, oscillerande slipmaskin & handöverfräs

Vill du hitta en verkstad att snickra i som hobbysnickare, eller vill du lära dig från början? Tveka inte att kontakta oss! Vi finns i Stockholm innerstad och har en fin maskinpark och generösa öppettider. Träslöjd skall vara för alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *